Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

institut-catala-de-nanotecnologia-icnL'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2 www.icn.cat) és un centre de recerca jove, innovador i interdisciplinari. És una fundació privada creada l'any 2003 amb l'objectiu de desenvolupar la recerca científica en els àmbits de la nanociència (ciència bàsica) i de la nanotecnologia (tecnologia aplicada).

Forma part de CERCA, la xarxa de centres de recerca creada per la Generalitat de Catalunya com a element clau d'una estrategia de llarga durada per a fomentar el desenvolupament d'una economia basada en el coneixement. En menys d'una dècada, l'ICN2 ja ha aconseguit ser una institució de gran reconeixement internacional.

Les línies de recerca de l'Institut es centren en l'estudi de noves propietats de la matèria que sorgeixen del seu comportament extraordinari a escala nanomètrica. La investigació base els ha permès desenvolupar nanodispositius i nanopartícules aplicables al món de la medicina, l'alimentació, l'energia i el medi ambient, entre d'altres. L'ICN2 compta ja amb alguns èxits relacionats amb la transferència directa de les seves tecnologies a la industria i està treballant activament en la difusió de la nanociència i la nanotecnologia per a un públic general.

La Mandarina de Newton S.L.

la-mandarina-de-newtonLa Mandarina de Newton S.L. (www.lamandarinadenewton.com) és una empresa que combina disciplines i metodologies per a promoure i incrementar l'aprenentatge, la creativitat, el pensament crític i la cultura que sorgeix de la interacció entre elles. Creiem en el valor de la hibridació de diferents tipus d'àrees de coneixement, en els seus conceptes, llenguatges i pràctiques per a provocar processos de canvi, transformació i innovació.
Foto: CCCB © Miquel Taverna, 2011.

mNACTEC

museu-de-la-ciencia-i-de-la-tecnica-de-catalunyaEl Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC www.mnactec.cat) neix gràcies a l'impúls de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, l'any 1982. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va assumir el projecte de creació del Museu i, un any més tard, al 1983, va adquirir la fàbrica "Aymerich, Amat i Jover" de Terrassa. La Llei de Museus de 1990 el va declarar Museu Nacional i el va constituir com a entitat autònoma.

Durant tots aquests anys, el mNACTEC ha dut a terme una labor activa en favor de recuperar el patrimoni industrial, científic i tècnic, de donar nous usos al equipaments de valor industrial amb les noves inquietuds culturals de la societat contemporània i de crear nombroses accions de difusió de la ciència i de la tècnica actual, a través d'exposicions i activitats.

El mNACTEC és la seu central d'una organització més complexa, el Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, formada per centres repartits per tota la geografia catalana. Un referent internacional en la protecció i difusió del patrimoni industrial.

RE-CREA ACCIONS CULTURALS SL

nanotecnologia-exposicio-re-creaRE-CREA ACCIONS CULTURALS SL (www.re-crea.com) es va fundar l'any 1995. És una empresa de serveis formada per un equip de professionals multidisciplinari que treballa en el desenvolupament d'accions per al món de la cultura, l'educació, les institucions i les empreses.

Especialistes en comunicació científica , crean activitats, espectacles, guions i muntatges expositius sostenibles, accessibles i a l’abast de tothom.