Juny de 2012 - Febrer de 2013
320 persones han conegut l'exposició a través d'una visita concertada
622 persones han participat en les activitats associades a l'exposició

Febrer 2013 - Maig 2013
13 GRUPS ESCOLARS JA HAN RESERVAT LA SEVA VISITA PER AQUEST ANY

Concertació de visites de grups
93 789 22 44
www.mnactec.cat/ofertaeducativa

Quan i on?

Dimensió Nano és una exposició sobre nanotecnologia que neix a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i que es mostra al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). L'exposició va ser inaugurada el 28 de juny de 2012.

Exposició-dimensio-nano

Què?

nanotecnologia-exposicio-microscopia-electronica Dimensió Nano és una exposició que mostra les possibilitats, oportunitats, dificultats i reptes que ofereix la nanotecnologia. Partint de l'experiència real d'un centre de recerca capdavanter, com és l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, i de la mà dels seus investigadors i el seu equip de comunicació, l'exposició ofereix un recorregut des dels conceptes més bàsics de la nanociència fins a les aplicacions actuals i possibles aplicacions de futur.

L'exposició mostra les possibilitats i oportunitats que sorgeixen dels nous descobriments en aquest camp, que ja és present a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal d'aquesta exposició és promoure el coneixement de la nanotecnologia i facilitar la comprensió de determinats conceptes. A més, planteja línies de debat sobre els riscos potencials i impacte social d’aquesta disciplina.

nanotecnologia-exposicion-nanofabricacion

La nanotecnologia és una disciplina molt àmplia i complexa, amb possibles aplicacions a qualsevol sector en un futur molt proper. Dimensió Nano es centra en sis àmbits temàtics per donar una visió general d'aquesta nova ciència, les aplicacions més properes i el seu impacte en la societat. Aquests sis àmbits són:

  1. Concepte de nanociència
  2. Nous Reptes
  3. Nanopartícules
  4. Nanomaterials
  5. Nanotecnologia i futur
  6. Nanotecnologia i societat

nanotecnologia-exposicion-microscopia-atomica

L'exposició compta amb fotografies, mostres reals manipulables, petits experiments, jocs interactius i preguntes dirigides al visitant. A més a més, tant a l'exposició física com al web, els visitants podran accedir a fitxes educatives amb informació destacada sobre nanotecnologia, a activitats didàctiques per realitzar a classe i a alguns enllaços destacats.